php در طراحی وب

PHP یک زبان برنامه نویسی است که برای ایجاد محتوای پویا با پایگاه داده استفاده می شود. اصولاً از PHP برای توسعه برنامه های وب استفاده می شود.ابزارها و فناوری ها ی پیشرفته ای برای توسعه یک وبسایت وجود دارد، اما بیشتر توسعه دهندگان از PHP به عنوان فناوری توسعه وب سایت استفاده می کنند.
امروزه طراحی وب به یکی از پردرآمدترین شغلها در همه جای دنیا تبدیل شده است، اگر تصمیم دارید با آموزش PHP وارد دنیای وب و طراحی وب شوید با ما در این پست همراه باشید.
PHP چیست ؟
PHP مخفف PHP Hypertext Preprocessor است یعنی یک پیش برنامه ابر متن.درواقع php یک زبان برنامه نویسی متن باز است بدین معنی که استفاده از آن برای همه رایگان است و برای ایجاد صفحات پویای وب استفاده می شود،صفحه پویا در وب به صفحه ای گفنه میشود که شکل آن ثابت اما محتوای آن متغیر باشد و بتوان آن را با توجه به معیارهای جستجوی مشتری تغییر داد. صفحات PHP دارای پسوند php. هستند .
کدهای پی اچ پی توسط یک سرور وب که نرمافزار پیاچپی روی آن نصب باشد، تفسیر میشود. این سرور میتواند یک سرور واقعی باشد و یا سرور موجود در لوکال هاست،این زبان در بسیاری از سایت های بزرگ جهان استفاده شده و کاربردی جهانی دارد.
درواقع پی اچ پی کارهای پشت صحنه را در صفحات وب انجام میدهد،یعنی شما نمیتوانید با این زبان ظاهر سایت را تغییر دهید و تاثیر مستقیمی برروی ظاهر ندارد.
پس ساده تر بگوییم که پی اچ پی یک زبان برنامه نویسی است که میتواند اطلاعات را وارد دیتابیس کند و همینطور از آن اطلاعات مختلف را بخواند و به کاربر نشان دهد. شما با استفاده از PHP میتوانید به یک دیتابیس وصل شوید و اطلاعات موجود در آن پایگاه داده، مثل مطلب، نظرات و… را به کاربرانتان نشان دهید.
آماری از پی اچ پی
بر اساس آمار سایت رسمی زبان پیاچپی (php.net)، این زبان در بیش از 244 میلیون وبسایت مورد استفاده قرار گرفته و در حال حاضر برروی بیش از ۲ میلیون وب سرور نصب شده است.
سایت W3Techs که به عنوان یکی از مراجع معتبر در زمینهٔ بررسی فناوریهای تحت وب شناخته میشود نیز در گزارشی اعلام نموده که در سال ۲۰۱۹ زبان پیاچپی موتور محرک 78.9٪ از کل وبسایتهای دنیا است.(خلاصه گزارش را میتواند در عکس زیر مشاهده کنید)همچنین برای اساس شاخص سایت TIOBE، زبان برنامهنویسی PHP در بیشتر سالها جزو ۱۰ زبان محبوب از دید توسعه دهنده های سراسر دنیا بوده است.

php نه تنها به عنوان یک زبان برنامه نویسی متنی بلکه به عنوان یک زبان برنامه نویسی گرافیکی شناخته میشود، این یکی از دلایلی است که اغلب از این برنامه برای طراحی وب سایتها استفاده میکنند.
یکی از دلایل کاربرد فوقالعاده زیاد زبان PHP در طراحی سایتهای دینامیک، مزیتهایی است که این زبان نسبت به سایر زبانهای سمت سرور دارد در ادامه به بررسی وبسایت های استاتیک و دینامیک میپرذاریم
سایت های داینامیک و استاتیک

در ادامه مباحث php میخواهیم به تفاوت سایت های داینامیکی و استاتیکی بپردازیم :
وبسایتهای استاتیکی
وبسایتی که تمامی صفحاتش از محتواهای ثابت تشکیل شده باشد.در واقع وبسایتهای استاتیک صفحاتی هستند که بدون هیچ گونه سیستم مدیریت محتوا و قابلیت مدیریت در سرور نگهداری و ذخیره شده اند که معمولا توسط HTML کدنویسی می شوند.
در این نوع صفحات ایجاد تغییر محتوا و یا ویرایش سایت به صورت آنلاین امکان پذیر نیست، یعنی اینکه بروز رسانی این سایت ها نیازمند دانش طراحی وب می باشد.
برای مثال فرض کنید شما مدیر یک سایت خبری هستید و می خواهید روزانه چندین خبر را در سایت خود قرار دهید، اگر سایت شما استاتیک باشد، برای ایجاد هر خبر باید از کسی که به دانش طراحی وب مسلط است کمک بخواهید که اخبار جدید را بصورت پست به سایت شما اضافه کند و خود قادر به تغییر صفحات و مدیریت سایت خود نمی باشید!
وبسایتهای داینامیکی
این صفحات وب از کدهای اسکریپت مانند PHPیاASP تشکیل شده است دقیقا نقطه مقابل سایتهای استاتیک است، به سایت هایی داینامیک (پویا ) گفته می شود که دارای پنل مدیریت محتوا (CMS)هستند و مدیر سایت می تواند بدون داشتن دانش طراحی وب به راحتی محتویات هر صفحه از سایت خود را ویرایش یا بروز رسانی نماید.
صفحه های داینامیک توسط پایگاه داده اختصاصی در محیط اینترنت ساخته میشوند که هم طراح سایت و هم صاحب سایت اگر نیازی به تغییر و بروز رسانی داشته باشند،میتوانند به راحتی با اتصال به پایگاه داده اختصاصی وبسایت خود تغییرات مدنظر را اعمال کنند. این سبک برای وبسایتهایی که تعداد صفحات بسیار بالایی دارند مناسب میباشد.
MySQL و ارتباط آن با PHP

در زبان PHP امکان برقراری ارتباط با انواع پایگاه داده وجود دارد، اما در این میان پیشنهاد خود PHP و طراحان وب استفاده از پایگاه داده MySQL است.
MYSQL یک سامانه مدیریت پایگاه داده ( سیستمهای مدیریت دیتابیس ) متنباز و یک پایگاه داده است، که توسط شرکت اوراکل توسعه، توزیع، و پشتیبانی میشود .
کار دیتابیس (Database) یا پایگاه داده این است که مجموعهای از اطلاعات را برای ما در جدول ها و ستون های مختلف ذخیره کند. همانطور که از اسمش نیز پیداست، دیتابیس یک پایگاه و محلی برای دادهها و اطلاعات ماست .
درواقع یک سیستم مدیریت دیتابیس است که با استفاده از آن، میتوانیم یک دیتابیس بسازیم و آن را مدیریت کنیم.
رقبای اصلی MySQL عبارتند از: PostgreSQL, SQL Server, و Oracle. در برابر این رقبا، MySQL از مزیت های زیر بهره مند است
- امنیت داده ها
- مقیاس پذیری
- کارایی بالا
- خدمات پشتیبانی مناسب
- انعطاف پذیری متن باز
- قابلیت حمل آسان
- هزینه پایین
- سهولت پیکربندی و یادگیری
کاربردهای PHP

حال بیاییم درباره کارهایی که با php میشه انجام داد صحبت کنیم:
- با استفاده از PHP میتوانید انواع مختلفی از صفحات وب و وب اپلیکیشن ها را برنامه نویسی و اجرا کنید
- می توانید فایل های خود را بر روی سرور ایجاد کنید، باز کنید، بخوانید و بنویسید و همینطور ببندید
- PHP امکان رمزگذاری کردن اطلاعات حساس را دارد و این امکان نیز در آن تعبیه شده است
- شما می توانید اطلاعات را در پایگاه داده خود ذخیره، حذف و تغییر بدهید
- می توانید دسترسی غیر مجاز به وب سایتتان را محدود کنید.
- ساخت وبسایت های پویا
- طراحی گرافیک
- و …
ویژگی های php
زبان برنامه نویسی php ویژگی های برجسته ای دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم :
- امنیت بالا
- Php قابلیت اجرا روی هر سیستم عاملی را دارد (سروری)
- شکل پذیری فوق العاده
- همگونی با اغلب دیتابیس اطلاعاتی از جمله MySQL
- قابلیت استفاده از PHP به جای زبانهایNET و JSP و Perl
- رایگان بودن
- با اغلب کارگزارهای وب (Web Server) معروف، قابل اجراست.
- کارایی بالا
- منبع باز بودن (باعث سرعت و سهولت در رفع ایرادات وهمچنین دسترسی به منابع رایگان میشود. )
- یادگیری و استفاده آسان
- گزارش خطا
- نیازی به تدوین ندارد
- از نسخه ۷ به بعد php نسبت به زبان های برنامه نویسی دیگر سرعت بیشتری پیدا کرده است
معایب PHP
- یکی از مهمترین معایب این زبان آن است که برای برنامه های تحت دسکتاپ مناسب نمیباشد
- در نسخه های قدیمی (۵و ۶ به پایین)مصرف منابع سروری آن بالا بود
- به دلیل متن باز بودن آن چندان امن نیست ، زیرا کد متن به راحتی در دسترس قرار میگیرد
- پردازش خطاها در php نسبت به سایر زبانهای برنامه نویسی قدیمی تر بوده و حل و علت آن ممکن است زمان بیشتری بگیرد
- و…
PHP یا ASP

در دنیای برنامه نویسی سمت سرور، PHP هیچوقت تنها نبوده است و همیشه رقیب های سرسختی را در کنار خود داشته است،انتخاب درست یکزبان یا فریم ورک برنامهنویسی برای پروژهها، همیشه برای کاربران سوال بوده است در صورتیکه نظر توسعهدهندگان را راجع به این موضوع بپرسید، جوابهای متفاوتی خواهید شنید
یکی از اصلی ترین رقیبهای PHP در این سالها، زبان برنامه نویسی ASP.NET بوده است و همیشه بین برنامه نویسان PHP و ASP یک بحث و جدال بزرگ است
یکی از زبان های برنامه نویسی حرفه ای برای طراحی سایت ، ASP.NET است. ASP.NET نسل جدید ASP است. در واقع ASP.NET یک زبان برنامه نویسی نیست بلکه یک تکنولوژی برنامه نویسی وب با استفاده از دات نت است، شما می توانید با #C یا #F یا زبان های برنامه نویسی دیگر دات نت ASP.NET بنویسید.
سرعت کدام بالاتر است ؟
یکی از دلایلی که برنامه نویسانPHP برای دفاع از آن مطرح می کنند سرعت آن است و میگویند که سرعت php از asp.net بیشتر است، در حالیکه آزمایشات انجام شده نتیجه کاملا متفاوت را نشان می دهند.
از نظر منطقی نیز چنین چیزی امکان ندارد به این دلیل که کدهای خروجی asp.net در سمت سرور تفسیر نمی شوند و به صورت dll هستند و web server در زمان اجرای کدها هیچگونه زمانی برای تفسیر آنها نمی گذارد و با سریعترین زمان ممکن اجرا می شوند
لذا چنین حرفی هیچ پایه و اساس علمی ندارد و سرعت ASP بالاتر است، مخصوصاً در زمانی که مقدار داده ها افزایش می یابد بسیار سریع تر است.
ASP.net راحت تر است یا PHP ؟
بحث سادگی کار با یک محیط برنامه نویسی بستگی به موارد مختلفی دارد که از جمله آنها می توان به اندازه پروژه ای که می خواهیم انجام دهیم اشاره کرد. در وهله اول باید بگوییم که آموزش php قطعا برای شروع ساده تر از برنامه نویسی به زبان ASP.NET است اما برای برنامه نویسی اسکریپت های چند خطی یا وب سایت های کوچک اینگونه نیست!
برای نوشتن Web Application های بزرگ و سازمانی و یا اتوماسیون های اداری پیچیده ، اگر می خواهید صرفا یک وب سایت یا یک CMS یا یک Web Application ساده و دارای پیچیدگی های کم بنویسید،در بتدای امر آموزش php نسبت به آموزش asp.net ساده تر است .
برخی سایت هایی که با php نوشته شده اند
در زیر لیست برخی از سایت های ایرانی و جهانی را میبینیم که از PHP استفاده میکنند.
- دیجی کالا
- آپارات
- فیسبوک
- ویکی پدیا
- یاهو
- سیستم مدیریت محتوای وردپرس
دیدگاه
0 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است